zondag 5 december 2010

Story krijgt jongste hoofdredacteur ooit


Het weekblad Story krijgt een nieuwe hoofdredacteur, dat maakt Sanoma Magazines Belgium bekend. Voormalig hoofdredacteur Thomas Siffer stapt op en wordt opgevolgd door Frederik De Swaef. Hij is met zijn 26 jaar de jongste redacteur die Story ooit heeft gehad. Toch is Story tevreden met de nieuwe aanwinst.

Hoge score
Volgens cijfers van het CIM is Story al voor het vierde kwartaal op een rij het sterkst stijgende weekblad. Volgens Siffer is het een harde markt met sterke concurrentie tussen de verschillende weekbladen. In een interview in de Standaard zegt hij dat hij zeer blij is met de resultaten. ‘Ik ben vooral blij dat we van een doorsnee showbizzblad een sterk merk hebben gemaakt op vlak van Celebrity en infotainmant.’

Roddelblad
Thomas Siffer benadrukt dat Story wel degelijk journalistieke deontologie toepast. Story houdt zich aan dezelfde regels als kwaliteitsvolle kranten en mag volgens Siffer niet vergeleken worden met het weekblad Dag Allemaal. ‘Vlaanderen mag zeker niet in handen vallen van Ilse Beyers van Dag Allemaal.’ Uit een onderzoek blijkt zelfs dat lezers en ook BV’s, Story als referentie gebruiken. Het is dus niet zomaar een of ander roddelblad. 

Te jong?
Story heeft er het sterkte vertrouwen in dat Frederik De Swaef het weekblad in goede banen zal leiden. Toch heeft Sanoma Siffer gevraagd om Frederik wat op te volgen. Het is niet de bedoeling dat Story sterk zal veranderen en het weekblad zal zich blijven houden aan de deontologische regels en ethiek. Siffer voegt er nog aan toe dat ondanks de sterke verhalen die verschijnen in het weekblad, Story altijd respectvol omgaat met de mensen waarover het gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten