zondag 12 december 2010

De redactie.be

De redactie.be is de nieuwssite van de VRT. Deze site geeft een overzicht van alle hoofdpunten uit het nieuws in de vorm van teksten, beeldmateriaal, video’s en audio. Alle programma’s en weblogs vind je hier terug samen met een nieuwsbrief. In de rubriek recent nieuws zijn de laatste en belangrijkste nieuwtjes terug te vinden, bovendien wordt deze rubriek constant ge├╝pdate. 

Onder ‘Meest gelezen’ staan de interessantste onderwerpen van de week. Alle onderwerpen zijn terug te vinden in de verschillende rubrieken: binnenland, politiek, buitenland, Europese unie, economie, cultuur & media, regionaal nieuws, sport, cultuur, het verkeer en het weer.
De belangrijkste VRT programma’s en nieuwsuitzendingen kun je op deze site herbekijken. Voor degene die hun algemene kennis eens willen testen zijn er verschillende quizzen, bijvoorbeeld de ‘Europaquiz’. De radiozenders: Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel kun je hierop live beluisteren.

Als student vind ik dit een zeer interessante nieuwssite. Zeker wanneer je op de hoogte moet blijven van de actualiteit. In mijn geval voor een actualiteitstest. De belangrijkste informatie vindt je hier terug in een beknopte versie. Alle onderwerpen komen ter sprake en de volgorde kun je zelf kiezen: chronologisch of volgens datum.
Ik vind het persoonlijk aangenamer dan het lezen van een krant. In een muisklik kun je selecteren wat je wilt lezen samen met beelden en geluid.Geen opmerkingen:

Een reactie posten